vall daran diciembre escapda
Fotografia,  Viajes

Escapada: Vall d’Aran en Diciembre

Els dies passen entre nits en vetlla, fred als ossos, dinars i sopars familiars exuberants, càmeres i fotografies, trobades, retrobades, canvis de bolquers, amics i comiats de persones estimades. Sense adonar-me’n, el desembre va arribar amb neu i ens va trobar entre França i la Vall d’Aran, i tal com va començar, es va acabar. Va ser un desembre llarg, perquè els hiverns ja ho tenen això, que fan que els dies s’eternitzin. Però volent-ho i sense voler-ho ens hem plantat a quinze de gener de dos mil quinze i no m’ho puc creure.

vall daran pirineo diciembre escapada

El dos mil quinze serà l’any en què l’Èric farà tres anys i començarà l’escola. Enguany serà l’any en què deixarà de ser el meu bebé per convertir-se en el meu nen. Enguany serà l’any en què deixaré de pagar una cuina ja no tan nova però impecable, perquè no sé cuinar ni m’agrada. Enguany serà l’any en què deixaré de pagar números de tres xifres per a la llar d’infants de l’Èric. El dos mil catorze va ser dur, més que cap altra cosa. El dos mil quinze serà un any bo perquè espero que acabin moltes coses i n’iniciem d’altres més boniques, més il·lusionadores, més especials.

Sense voler-ho, m’he passat un any debatent-me entre l’optimisme desmesurat que proporcionen els moments bons i el pessimisme de les estones fosques, d’aquells moments de rebel·lia i aquelles nits de crits i ràbia, d’aquells pensaments que espremen les entranyes i formen nusos de nervis a l’estómac. Els moments bons amb aquelles estones de cafè i cervesa, d’escapades en cotxe i nits sense fi, de sentir que ets capaç de trencar barreres amb els punys, d’escoltar “mama t’estimo i vull una abraçada”, d’esperar amb ànsia que vingui i es llanci als meus braços, d’estirar-me entre mantes i llençols i sentir l’escalfor de la meva persona al costat. Els moments dolents amb aquella sensació amarga en començar un dia marcat per l’absència de l’Èric, aquell neguit de saber que no el veuré en quatre dies i les hores abans de dur-lo allà dalt, el camí que em conec amb els ulls tancats, amb els seus arbres i els forats a la carretera i cada tomb i cada pas. Els moments en què parlo més ràpid del que penso, i se m’escapen paraules enverinades. Els moments dolents amb rabietes i negacions i petites batalles que no sé qui acaba guanyant.

Em debato entre tot això però sé que sense els bons no hi hauria els dolents, que sense la tempesta no apreciem el cel blau i sense l’amargor no hi hauria dolçor. Sé que de tant en tant la boira és necessària, tan sols per la satisfacció de poder-ne sortir.

Amb tot, jo he vingut avui aquí per posar les fotos de l’escapada a la Vall d’Aran i, una vegada més, se m’han escapat les paraules. Sense més dilació:

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

valldaran_lourdesgasol_001vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

vall daran pirineo diciembre escapada

Bimadre de dos peques, amante de la fotografía y aprendiz de maestra.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: