Escritos

Fin de temporada

Es fa difícil descriure les sensacions que ens venen a nosaltres quan s’inicia la tardor. L’estiu és frenètic, és moviment, és soroll. Aquí observem el pas de les estacions de principi a fi. El fred i solitari hivern, amb totes les portes tancades, dóna pas a l’inici de la temporada, la primavera, el renéixer de les coses, l’obertura dels comerços, els primers raigs de sol i els primers dies de platja, sempre un pèl anticipats.

Deixem els abrics a poc a poc i la pluja se’n va i, sense gairebé adonar-nos-en, arriba el solstici d’estiu i amb, ell la gent, riuades de gent, cues, rebombori, platges plenes, vehicles per tot arreu, nens llençant-se a la piscina, soroll, moviment, estrés. La gent ve de vacances i, de vegades, sembla que se n’oblidi, que sigui incapaç d’abandonar la rutina i deixar que el temps passi a poc a poc. A nosaltres ens costa d’engolir, l’estiu, i els dies transcorren feixucs, com la calor que abrasa la nostra pell, pesada, densa, irrespirable.

2017-10-15 10.03.52 2.jpg

I després, setembre. La via de sortida, el respir, la calma. L’inici de moltes coses, l’escola, la feina, la rutina, però per a nosaltres és l’inici del fi. El final de temporada, la nostra pausa, la tranquil·litat tan anhelada. Arriba la pluja, la frescor, les jaquetes i les fulles vermelles. I, poc a poc, la costa canvia, de manera tan subtil i progressiva que arriba un dia i veiem la platja buida, els carrers sense cotxes i la piscina sense gent. Els restaurants amb la meitat de taules i el ritme de feina a mig gas. Cansats, arrossegant els peus i les paraules, atenem pensant que aviat ens toca a nosaltres, que a la tardor serem nosaltres qui estarem a l’altre costat del mostrador i ens donaran unes claus, i una habitació on podrem agafar aire, buidar la ment i respirar de debò, respirar per fi.

I, una vegada més, passarà, perquè tot passa, i la tardor donarà pas a l’hivern, i l’hivern a la primavera, i la primavera a la temporada següent.

Però, de moment…

Calma.

Bimadre de dos peques, amante de la fotografía y aprendiz de maestra.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: