Halloween,  Literatura Infantil

Selección de cuentos de la Castanyada

Los cuentos son una herramienta maravillosa para entender el mundo en el que vivimos. Cuando se acercan fechas importantes, a los niños y niñas les encanta leer cuentos o libros ilustrados sobre los eventos que están viviendo a su alrededor. Por este motivo, os traigo hoy una selección de cuentos tanto de La Castanyada como de Halloween, dos fiestas que conviven cada vez más mezcladas entre nosotros.

Para ver los cuentos de la Castanyada, quédate en este post. Para ver los cuentos de Halloween, accede al enlace: CUENTOS DE HALLOWEEN

Cuentos infantiles sobre La Castanyada

Empezamos con la selección de cuentos y libros infantiles sobre la fiesta de La Castanyada, una maravillosa fiesta en la que se comen castañas asadas y panellets, y las famílias se juntan alrededor de una mesa para cenar y compartir momentos. La figura de la Castanyera es vital en esta historia y hay muchos cuentos alrededor de ella. ¡Vamos allá!

«La castanyera Felipa»

Una nova visió del conte clàssic retallat amb una adaptació moderna de la llegenda de la castanyera. Reviu l’hora del conte!

Temps de castanyes (El bosc de colors)

Durant la tardor, els tons groguencs, ocres i marronosos dominen la natura. És temps de castanyes, de moniatos, de panellets i també de fruites com les magranes, les figues i els codonys. Mitjançant fotografies i divertides il·lustracions, els nens i les nenes coneixeran els trets més propis d’aquesta estació. Per afavorir la lectura autònoma dels infants, cada doble pàgina presenta el text de manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada.

La Castanyada: L’aventura de Maria Castanya

La castanyada està en perill! Maria Castanya, la castanyera més famosa, viurà una aventura trepidant al veure que els castanyers no han fet cap castanya. És que cada any el fred arriba més tard i això no pot ser! Ho aconseguirà? Conte d’imaginació il·lustrat, que inclou una recepta i el conte en lletra lligada i per pintar.

La Castanyera (Petit Univers)

Celebra la castanyada menjant castanyes, moniatos i panellets i cantant la cançó La castanyera!

La Castanyada – Il·lustracions de Pilarín Bayés

Arriba la tardor, la natura s’adorm, els arbres perden les fulles, ve el fred i els dies s’escurcen. És moment de recolliment. D’anar a veure els morts el dia de Tots Sants. És el moment d’arraulir-se al voltant del foc, torrar castanyes i menjar panellets… Què bons!

La Castanyada – Llibre d’activitats i tradicions

En aquest quadern trobaràs cançons de la Castanyada, recull d’aliments típics i fins i tot una recepta. Ajuda a pares i fills a passar més temps plegats i aprendre sobre aquesta època de l’any d’una forma divertida.

Aquest llibre d’activitats conté:
2 cançons il·lustrades amb dibuixos per acolorir
Sopa de lletres
2 laberints
Activitats de matemàtiques
Activitats de cal·ligrafia i llengua

Activitats dirigides a nens de 3 a 5 anys. Inclou pàgines en blanc entre les pàgines per pintar, per evitar taques si traspassa la tinta.

La castanyera amb adhesius

Descobreix més coses sobre la castanyera i la festa de la Castanyada de la mà d’en Roc, un nen molt eixerit a qui li agraden molt les tradicions i la família, i completa les il·lustracions amb els adhesius corresponents.Aprèn i diverteix-te amb les festes i tradicions catalanes!

La Castanyera (La Lluna de Paper)

Com cada any, havia arribat la tardor. En una caseta al bell mig del bosc, hi vivia una velleta a qui li encantaven les castanyes. Sempre portava una camisa que li anava petita, una faldilla que li feia campana i unes sabates que feien cloc-cloc.

Celebrem la Castanyada

Ja ha arribat la castanyada, un festa assenyalada que contents celebrarem. Digue’ns Aina, què farem? «Celebrem la castanyada» descriu com es viu aquest dia a l’escola. Des de tots els preparatius fins l’arribada de Maria la castanyera. Els textos estan escrits en vers, tant en lletra lligada com en majúscules. Per la musicalitat que tenen, faciliten la lectura als més petits, que s’hi inicien d’una manera amena i divertida.

Cuentos de La Castanyada para ver online

También hay cuentos y canciones sobre la Castanyada muy amenos para visualizar online. Os dejo algunos de ellos:

«La castanyera», conte animat amb so, de Montse Oller
«Conte: La Maria Castanyera»
Cançó «Torrem Castanyes» de País de Xauxa
Cançó «La Rumba de les Castanyes» d’El Pot Petit

Recursos de la Catalunya per a l’educació especial

Recursos educatius de la Castanyada

Haz click para ver la Selección de Cuentos para Halloween

Lou, mamá de 3, maestra de infantil.

Deja un comentario